Strategiske Blikk
191
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-191,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Strategiske Blikk

About This Project

Det grafiske/visuelle uttrykket på lysobjektene spiller på tekniske kommunikasjonsinstrumenter og signaltegn. I utformingen av lysobjektene tok jeg utgangspunkt i et heksagram, som er et universelt symbol, og som jeg deretter jobbet med slik at tegnet kan assosieres med militære symboler som Nato-stjernen, ulikt propagandamateriell og ”target”-symboler. Det grafiske uttrykket er hovedsaklig tilstede på dagtid. Vakkert, men samtidig hardt og glatt.
3 stk lysobjekter kommuniserer med hverandre over avstander på hhv ca 600, 650 og 700 meter.
Når lysobjektene på de tre skansene på festningen er i dvalemodus, puster de rolig etter en rytme målt etter hvordan lungene fylles og tømmes når man er avslappet og har det bra.
En forstyrrende faktor inntreffer når noen ringer opp en gitt kode til det ene objektet, og lyset følger plutselig en urytmisk hjerterytme, som om kroppen reagerer umiddelbart og man ikke vet ikke om man er utsatt for en fare, eller kanskje dukket den man er mest forelsket i opp når man minst ventet det. Hjertet skiller ikke mellom godt eller vondt, det er det hjernen og følelsene våre som bestemmer.
Etter en stund, når situasjonen roer seg igjen, faller de tilbake til sin stille vok- tende og betraktende hvilemodus igjen. Stillheten senker seg over festningen.

Etter hvert som sollyset treffer strategisk plasserte speil vil figurer, ord og utrykk åpenbare seg på uventede steder for de besøkende i indre festning.

 

Prosjektbeskrivelse kan lastes ned her >>
Informasjon fra Nasjonale Festningsverk >>

Brosjyre fra Nasjonale Festningsverk >>

Årstall

2009

Kort

Fredriksten festning, Halden. Del av Nasjonale festningsverks lyd- og lyskunstprosjekter på fire utvalgte festninger i kulturminneåret 2009.
3-årig temporært kunstprosjekt.

Størrelse og materialer

Programmerte lysobjekter på Klokketårnet, Overberget og Gyldenløve.
Speilskrift / solspeilinger

Øvrig informasjon

Prosjektledere / kuratorer: Anne Britt Strømnes og Per Odd Bakke.
Finansiert gjennom et samarbeid mellom Forsvarsbygg/NFV og Sparebankstiftelsen DNB NOR.
Teknikk og programmering: Jarle Henriksen

Category

Parker/Plasser, Skulptur, Utstillinger