Speilinger
171
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-171,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Speilinger

About This Project

Kort analyse
T-baneområdet har god soleksponering, antagelig også på vinterstid. Idag er det få bygninger som stenger for solen, dette kan forandre seg på sikt.
Gangsystemene er lange, men med gode dagslysinnslipp, dog med liten mulighet for utsyn.

Ideen
Utgangspunktet for idéen var å finne et uttrykk som tar opp i seg stedets egenart; – bevegelse, skiftende tilstedeværelser av ulike mennesker, møtepunkter og flyktige treff.
Prosjektet skulle kombinere en permanent installasjon med ønsket om variasjon, det griper derfor tak i mulighetene som finnes i lysvariasjoner på området; – solas tilstedeværelse, dagsrytme og årstidsgang. I tillegg finnes strølyset fra trikker i bevegelse og annen tilleggsbelysning.
For å få til ønskede fargemalinger og -speilinger benyttet jeg 2 forskjellige typer transparente Lighting Films, – en type dikroisk film. Filmene i seg selv inneholder ingen farger, men filmenes oppbygning gjør at lyset spaltes gjennom filmene på ulikt vis. Fargene vi ser er det hvite
lysets spektralfarger, og derfor oppleves filmene og speilingene med ulike farger pga vinkelen vi ser på filmen og vinkelen lyset går gjennom filmen.

Tilstedeværelsen av ulike lysflekker og speilinger som treffer vegger og gulv, vil publikum derfor oppleve på forskjellige steder og med forskjellige farger avhengig av mengde lys, type lyskilde, lysvinkler og tidspunkt.
Installasjonens sammensetning av ulike runde former er assosiasjoner fra bl.a såpeboblers flyktige letthet i luft, transparens og iriserende farger.

 

Kortkort kritikk i pdf-format her >>

Årstall

2006

Kort

Sinsen T-banestasjon, Oslo

Størrelse og materialer

...

Øvrig informasjon

Oppdragsgiver: Samferdselsetaten Oslo kommune og T-baneringen

Category

Samferdsel