Solflekk og Fiskeøyne
124
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-124,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Solflekk og Fiskeøyne

About This Project

Kunstprosjektet består av 2 separate arbeider:
Verk 1: ”Solflekk”, sol- og speilingsprosjekt i hovedrommets overlys:
Atriet er skolens midtpunkt, – en “malstrøm” av elever som beveger seg rundt og oppover og nedover i etasjene. Rommet oppleves som levende og med store variasjoner pga naturlige skiftninger i dagslys og årstidsrytmer. “Solflekk” er en figur i glasstaket, inspirert av gasseksplosjoner, plassert etter solberegninger, som vil, når sola er til stede, vandre med spiralbevegelser nedover i rotunden, helt til den når gulvet i første etasje, og så begynne å vandre oppover igjen.
Den er med på å visualisere bevegelsene i dette rommet, men med en helt annen hastighet enn brukerne. Hver ny dag vil være litt forskjellig fra den forrige.

 

Verk 2: ”Fiskeøyne”, 2 stk programmerte lys, – og optiske objekter i vindfanget til skolens hovedinngang:
Tittelen har egentlig vært en arbeidstiddel, men jeg beholder den, den er litt humoristisk, – og litt pedagogisk, for det man ser gjennom objektene, er som å være på innsiden av et par øyne, og da blir assosiasjonen til at man går inn gjennom kjeften til en stor fisk, – eller hval, litt morsom.
Objektene er bygget opp av en fresnell-linse ytterst (mot utsiden), – det er den som får verden til å stå på hodet, eller forvrenge de nære ansiktene. Gjennom veggen er det en speilblank trakt som speiler og forvrenger enda mer, og på innerveggene er det store sirkulære flater, som har «løpende» lys langs kanten, og skiftende fargesirkel som en iris. På innsiden er det også lentikulære filmer, som diffuserer for blikket avhengig av bevegelsen gjennom vindfanget.

 

Stålarbeider er produsert av Ulf Amundstad, Ula Jern, Trondheim
LED-programmeringer og teknikk er levert av Jarle Henriksen.

 

«Solflekken» monteres >>

«Solflekk» – prosjektbeskrivelse >>

Årstall

2009/2010

Kort

Tangen videregående skole, Kristiansand

Størrelse og materialer

...

Øvrig informasjon

Oppdragsgiver: Vest-Agder Fylkeskommune, støttet av KORO. Kunstneriske konsulenter: Nina Gresvig og Harald Solberg. Lukket konkurranse, vinnere ble Edith Lundebrekke (fasadeprosjekt) og Viel Bjerkeset Andersen (prosjekt i overlyset og hovedinngang)

Category

Skoler