Uneven States of Horizontality – Shades of Yellow
4922
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-4922,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Uneven States of Horizontality – Shades of Yellow

About This Project

Uneven States of Horizontality – Shades of Yellow

Videoopptak fra noen reiser med bil i områder som er svært ugjestmilde, områder som er dypt fascinerende i sin tomhet. Svært vakre og samtidig grimme. Var det ett sted bilen ikke kunne få et motorhavari, var det akkurat her! Dette er fra områder i USA som i utgangspunktet er umulige å dyrke, likevel bor det noen mennesker hist og pist. Områder folk ble bannlyst til, gjemte seg i, rømte til og gjennom, i håp om et bedre liv. Mange endte sine liv her.

Jeg har gjort tilsvarende opptak fra vide, tomme landskap der snøen fremdeles ligger. Fargeløst, tomt og stille.

I prosjektet «Uneven States of Horizontality» leter fram en arketypi i tomheten. Gjennom det inviteres betrakteren til å farge det man ser med egne erfaringer og opplevelser. Noen vil oppleve åpenheten og det vakre der man føler det fritt å kunne puste, andre vil kjenne på det motsatte; det klaustrofobiske i det endeløse.

Fordi kameraene er i bevegelse, og områdene så enorme, ser noen landskapsformer ut til å stå stille, mens andre flater ser ut til å flyte. Med dette oppstår en følelse av horisontal ustabilitet, både i det visuelle uttrykket, men også rent fysisk for betrakteren fordi man må forholde seg til samtidige forskjellige bevegelser. Dette er noen av detaljene jeg tar tak i og forsterker ved å sette ulike klipp opp mot hverandre, nærflimmer kontra lange blikk sammen med monokrome, pulserende lysende flater, og videreutvikle kontraster gjennom måten dette senere skal vises.

Se også >> Shades of White

År

2015

Kort

Video 16:9

Størrelser og materialer

Kan installeres som flerkanals video

Annet

Category

Video