Setermoen militærleir
1661
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1661,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Setermoen militærleir

About This Project

Et øyeblikks stillstand

I det spesifikke arbeidet med kunstprosjektet til Setermoen leir, analyserte jeg først rommet; størrelser og brukernes bevegelser, himmelretninger, hvordan lyset beveger seg gjennom dagen, hvordan sola kunne brukes som et materiale. Deretter analyserte jeg landskapet leiren ligger i; fjellformasjoner og topper, og hvordan de kan påvirke metereologiske fenomener. Analysene lager et inspirasjons-grunnlag, først og fremst for det videre arbeidet med det konseptuelle, deretter for mer konkrete former og materialer.

Ett av ønskene fra brukerne var et verk som inkluderer lys, det var derfor viktig for meg å finne et materiale som i sin egenart fanger og bruker det omkringliggende lyset, inkludert det lille lyset som finnes i mørketida.

Dette ble til verket “Et øyeblikks stillstand” – et stedsspesifikt kunstverk til ledelses- og undervisningsbygget Molund.

Setermoen leir ligger i et landskap bestående av omkringliggende fjelltopper. Landskapets utforming gir i noen tilfeller en oppdrift som danner en skytype som kalles Lenticularis, én av inspirasjonskildene til verket «Et øyeblikks stillstand» – noe i evig bevegelse som er fanget i en frosset tilstand et kort øyeblikk. Verkets skiftende forandelighet i linjer, form og fargespill blir individuelt sett gjennom den enkelte brukers bevegelse gjennom rommet, sammen med lystes karakter der og da.

Tittelen hentyder også til en dobbeltbetydning; noe som kan fange oppmerksomheten, en menneskelig reaksjon, der man brått stopper opp fordi man ble vâr en ukjent lyd, en urovekkende detalj, noe som fanget blikket et kort sekund.

Tilstedeværende årvåkenhet.

 

KORO dokumentasjon>>

År

2017

Kort

Svevende skulptur

Størrelser og materialer

Fluoriserende støpt akryl. 500 x 300 x 70 cm, fordelt på fem lag.

Annen informasjon

Direkteoppdrag Oppdragsgiver: KORO / Forsvarsbygg Kurator: Jenny-Marie Johnsen

Category

Institusjoner, Skulptur