RYE – prosjekt underveis
4840
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-4840,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

RYE – prosjekt underveis

About This Project

RYE
En rye er et grovt vevet teppe som blir brukt i senger, til å sitte på, som gulvtepper, som båttepper og til annet dekke. En rye er noe alle folkeslag har et forhold til.
En rye kan være verdifull; en ullrye kunne veie om lag 18 kilo, og var verdt like mye som en god melkeku. Arbeidsinnsatsen bak en rye, fra spinning til ferdig rye, tilsvarer et halvt årsverk. En skikkelig og solid rye skal man ikke kimse av!

Ryeskulpturen støpes med kombinasjoner av gjennomfarget betong og normal grå betong, med f.eks innlagte linjer, mønstre og former i andre farger og materialer. Det kan legges inn tilslag av fine store steiner av f.eks lokal Røykengranitt, spesialglass og metallformer – såkalt ”stein i form”, som kommer fram som fossiler, souvenirer og nysgjerrighetspunkt i overflaten.
Skulpturen får finslipt, evt polert overflate på den definerte oversiden, og en evt ruere side på overflaten som fremstår som eksponert underside.
Alle kanter fases godt av, og skulpturen har nok tykkelse slik at det er god overdekning til armering. Basaltfiber tilsettes i tillegg som ekstra forsterkning.
Skulpturen tåler både lek og opphold, er jevn og fin å sitte på og ligge nedimellom bølgene.

 

Lenke til prosjektark for skulpturprosjektene >>MELLOMLANDING og RYE

Lenke til presseoppslag i >> Drammens Tidende

År

Pågående prosjekt
2023-2024

Kort

Stedsspesifikk sitteskulptur i betong
Konnerud torg, Drammen.

Størrelser og materialer

Betong
ca 1,2 x 5,5 meter, vaiable høyder.

Annet

Konkurranse med 4 deltagere, vunnet.
Oppdragsgiver: Drammen kommune.
Prosjekt leder: Ingrid Unelsrød Hansen.

Category

Parker/Plasser, Skulptur, Underveis