Et balansestykke
4308
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-4308,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Et balansestykke

About This Project

Et balansestykke

Kunstprosjektet med tittelen Et balansestykke tar utgangspunkt i den skjørheten som selve livet er, og som man blir konfrontert med flere ganger gjennom nettopp det å leve.
Alle grensegangene; – balansen mellom der vi har det bra, der mennesker som står oss nær har det bra, og der det går dårligere, med oss selv eller andre vi forholder oss til. Balansen mellom det vi mestrer og der det glipper, balansen mellom å strekke seg etter nye mål eller å gi opp, – blir jeg stående, eller faller jeg?
Men hva gjør den dachsen der? Jo, den forstyrrer!

Innendørs står en mindre skulptur av et par sammensatte hender, som en pendant til den balanserende figuren på utsiden sin håndstilling. Et berøringsobjekt.
Utgangspunktet for objektet er en serie flereksponerte analoge fotografier der den fotografiske prosessen skaper et uttrykk der huden smelter sammen til nye former. Dette er videre tolket i det hypernaturalistiske objektet av hendene, der tomlene er smeltet sammen til én finger. Metode: 3D-scanning av egne hender, deretter bearbeiding av 3D-modellen til det riktige uttrykket. 3D-modellen ble overført til cnc-fres, og frest ut i eik. Prosjektet er utført i samarbeid med Norsk 3D-service og Fellesverkstedet i Oslo. Et utfordrende prosjekt for alle, og ekstra morsomt å få til.

Lenke til Østfold Kunstsenter >> Et balansestykke

 

År

Utendørs skulpturgruppe 2021
Innendørs berøringsobjekt 2022

Kort

Skulpturprosjekt, skulpturell tegning

Størrelser og materialer

Utendørs skulpturgruppe i syrefast stål: ring ø 350 cm + figur h 190 cm = totalhøyde 540 cm Dachs og figur er i målestokk litt over 1:1
Innendørs berøringsobjekt i eik; ca 35 x 35 x 35 cm. Hender i 1:1

Annet

Invitert konkurranse m 4 deltagere. Vunnet.
Oppdragsgiver: Indre østfold kommune
Kurator: Hege Liseth
Stålskulpturer produsert og montert av OTB Service as
Innendørs berøringsobjekt: 3Dscanning utført av Norsk 3D Service as, produksjon i samarbeid med Fellesverkstedet i Oslo.

Category

Institusjoner, Parker/Plasser, Skulptur