Svirr
4255
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-4255,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Svirr

About This Project

Svirr

Tegning, direkte cnc-frest inn i polycarbonatplater på en gangbru som forbinder bensinstasjonen i Jarenkrysset med rasteplassen tilknyttet et grøntområde på andre siden av veien. Prosjektet ble ferdigstilt i 2016. Alle bildene er tatt i november 2020, og viser hvor godt arbeidet; metode og materialer, har klart vær og vind.

Marianne Heskes prosjekt «House of Commons» som nå er overtatt av det lokale historielaget, ble remontert og tilknyttet rasteplassen sommeren 2020.

 

Utgangspunkt for idéen:

Bilder av veispaghetti oppfattes etterhvert nærmest som en klisjé. Men de kan likevel brukes både som en inspirasjon og en metafor for en spesiell type energi, som store veianlegg kan tillegges. Ramper i flere plan som former bilers sirkulære bevegelser kan oppleves som en evig malstrøm med sin egen energi; – sentrifugalkrefter som er tilstedeværende i naturen.

Disse sentrifugalkreftene, – malstrømmene, er utgangspunktet for idéen til å forme et grafisk mønster og kunstnerisk uttrykk til gangbroen.
Jeg ønsket å utvikle et uttrykk som tok hele broens lengde i bruk som ett uttrykk. Dvs ett bilde / ett kunstnerisk uttrykk som strekker seg fra den ene enden til den andre. Dette brøt med arkitektens tidligere forslag med et ens grafisk uttrykk som ble gjentatt på hvert panel.

Fotografier av malstrømmer og sentrifugalkrefter ble bearbeidet til et grafisk formspråk. Linjer ble tegnet, slettet og forenklet slik at kun essensen av uttrykket gjensto, men uten at bevegelsen forsvant. Uttrykket er bearbeide for å fungere i et ekstremt lengdeformat, – både som et frontalmotiv for de kjørende som krysser broen under, og i perspektiv sett utenfra, fra både bensinstasjon og rasteplass, samt i et bevegelig perspektiv for de som skal bevege seg fram og tilbake på broen.

 

Prosjektbeskrivelse >>

 

År

2016

Kort

Stedsspesifikk tegning.
Jarenkrysset, E18 Knapstad.

Størrelser og materialer

Cnc-frest direkte i polycarbonat plater.
36 plater á 140 x 95 cm, - totalt ca 55 meter.

Annet

Direkteoppdrag.
Oppdragsgiver: Statens Vegvesen.
Produsert hos Astrup AS.

Category

Parker/Plasser, Samferdsel