Nyken
4306
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-4306,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Nyken

About This Project

Nyken

Kunstprosjektet Nyken er et “fuglefjell” der elevene kan samles, vagle, henge, flørte, diskutere og krangle. Et stykke røff natur som blir bevart midt mellom alt det bygde, som en metafor for brytningen mellom å være barn og voksen, det som ennå ikke er ferdig formet.

Nyken er et sted man kan samles i små kolonier, vagle seg sammen i større flokker, stå litt på kanten, skue utover og sende drømmene videre. Forberede seg til å fly.

Intensjonene mine for dette kunstprosjektet var å ta tak i haugen mellom nytt hovedbygg og gammelt bygg. Se på hvilke muligheter fjellet kan gi, og om det kan gi noen signaler om hva som kan bearbeides direkte, og videre skulpturelt hvordan det kan påvirke utformingen av ulike oppholdssteder og sittemåter. Resultatet ble en stedstilpasset skulpturell form som nennsomt beveger seg mellom rensede fjellrabber og fjellformer.

Det rensede fjellet avdekket fine linjer i kontrasterende farger og former som forteller noe om stedets geologiske historie.

Overflatene er fint slipt og utvalgte kanter er malt med to strøk Keim Concretal Lasur.

 

 

År

2021

Kort

Stedsspesifikt skulpturelt kunstprosjekt, bearbeidet fjellrabb

Størrelser og materialer

Betong.
Skulpturens utstrekning ca 14 x 6 meter, variable høyder

Annet

Direkteoppdrag etter åpen prekvalifisering.

Polarsikelen videregående skole, Mo i Rana, Norge. 2021.
Oppdragsgiver: Nordland fylkeskommune
Kurator: Ingunn Milly Hansen
Produksjon skulpturdeler i betong: Tunge Ting AS, Voss, Norge.
Stedstilpassede fundamenter og montering: Byggeprosjektets entreprenør.

Category

Parker/Plasser, Skoler, Skulptur