…og Sylfidene vaktar austporten
2684
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2684,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

…og Sylfidene vaktar austporten

About This Project

…og Sylfidene vaktar austporten

Det sentrale vrimlearealet, – de fire himmelretningene og de fire elementene

Skolens plassering på tomta er organisert slik at det sentrale vrimlearealet er skolens kjerne, og samtidig skolens kompass. Det er ikke så mange vegger å forholde seg til i dette store ekspansive rommet, men de veggene som er der korresponderer godt med himmelretningenes fire kardinalpunkter, og vil være fine steder for kunstuttrykk som kan spille videre på kardinalpunktenes tilknytninger til årstidene, elementene, farger og fantasifigurer.

Plasseringene for kunstprosjektet, forholder seg til der hvor kardinalpunktene treffer veggene.
Disse punktene er godt synlig uansett hvor du beveger deg i vrimlearealet, og de er godt synlige også sett fra utsiden gjennom de store vindusfeltene i hjørnene og fra syd.

Hele vår eksistens bygger oppunder de fire kardinalretningene, og til dem knytter vi årstidene, elementene, grunnfarger, religion, historier, eventyr og myter:

Nord voktes av elementåndene Gnomene. Nord hører til elementet jord, årstiden er vinter, fargen er grønn og tarotkortet viser en mynt. Erkeengelen i nord er Uriel. Nord er porten til visdom, viten og sinnet. Nord representerer den fysiske verden, overflod, fruktbarhet og velstand.

Øst voktes av elementåndene Sylfidene. Øst tilhører elementet luft, årstiden er vår, fargen er gul og tarotkortet viser et sverd. Erkeengelen for øst er Rafael. Øst er porten til nye begynnelser, og representerer intellekt, opplysning, klare tanker og skapelse.

Syd voktes av elementåndene Salamanderene. Syd tilhører elementet ild, årstiden er sommer, fargen er rød og tarotkort viser en stav. Erkeengelen til syd er Mikael. Syd er porten til kreativitet. Syd representerer det indre barnet, inspirasjon, forandring, ild og lidenskap.

Vest voktes av elementåndene Undinene. Vest tilhører elementet vann, årstiden er høst, fargen er blå og tarotkortet viser et beger. Erkeengelen til vest er Gabriel. Vest er porten til følelsene. Vest representerer solnedgangens retning, drømmestedet, indre visjoner og reiser.

og Sylfidene vaktar austporten_pdf >>

År

2014

Kort

Stedspesifikt kunstprosjekt til Tu skule, Klepp kommune

Størrelser og materialer

CNC-freste tegninger i kryssfinér, akrylmaling, UV-ferniss.
Én tegning til hver kardinalretning. Variable størrelser.

Annet

Oppdrag etter vunnet konkurranse.
Oppdragsgiver: Klepp kommune, Rogaland.
Kurator: Karen Erland.
Produsert på Fellesverkstedet.
Assistenter: Ane Thon Knutsen og Adrian Storm.

Category

Skoler