Når Indra møter Tor
3143
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-3143,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Når Indra møter Tor

About This Project

NÅR INDRA MØTER TOR

Mitt bidrag til utstillingen «Around the Weather» på Rundetårn i København, var to store hengende fotografiske objekter fra fotoserien “Når Indra møter Tor”.

Fotografiene av monsunskyer og tordenværet kan tolkes som en konfrontasjon/spenning, ikke bare mellom positiv og negativ elektrisitet, men også mellom to ulike kulturer; den hinduistiske stormguden Indra og vår tordengud Tor.

Lyset; – det spektakulære skuet og møtet mellom to guder fra to forskjellige kulturer, er samtidig en påminnelse om synlige og usynlige grenser mellom «oss og dem», hvordan vi i vår del av verden ønsker å holde en avstand til de som flykter, eller ønsker seg et bedre liv for seg og sin familie, – kanskje nettopp pga klimaendringer som gjør livet vanskeligere rundt ekvatorbeltet.

Fotoobjektene tematiserer varsler om hva slags vær vi kan forvente mer av i våre nordlige områder pga klimaendringer: – varmere, våtere, villere. Vær vi forbinder med sørligere breddegrader; monsun, flom, ødeleggende vær, – vær vi ikke forventer eller er vant til, som vi ikke har god nok infrastruktur for å kunne takle. Vi nordboere er veldig opptatt av været, det er endel av vårt lynne. Vil møte med slikt vær over tid forandre vår nordiske mentalitet?

År

2018

Kort

"Around the Weather" Rundetårn, København, 2018

Størrelser og materialer

Dobbeltsidige fotoobjekter. Digitaltrykk på bomuldspapir 300 gr, Stansede hull med farget kant, trerammer 170 x 130 x 15 cm

Annet

Gjesteutstiller til utstillingssamarbeidet mellom Den Gyldne og TV-2 vejret. Fotoprint: Fotophono Imaging, Oslo

Category

Foto, Utstillinger