MELLOMLANDING – prosjekt underveis
4778
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-4778,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

MELLOMLANDING – prosjekt underveis

About This Project

Som et tegn på sin kjærlighet til kong Salomon, sendte dronningen av Saba et flyvende teppe i grønn silke av fineste kvalitet, brodert med gull, sølv og besatt med edelstener. Teppets lengde og bredde var så stort at hele kongens hær kunne få plass på det.
Desverre var kong Salomon altfor opptatt med å bygge Jerusalem, så han neglisjerte den enestående gaven. Det såret dronningen, og hun ønsket aldri mer å få laget flere slike tepper.

 

MELLOMLANDING
Fantasien om å kunne fly er sterk hos barn; – å kunne være litt fugl, sette seg over kosteskaftet, eller rigge seg til på teppet i stua og være helt sikker på at bare man tenker hardt nok klarer man å lette! Hos noen forsvinner aldri den fantasien helt som voksen heller, men i drømmene våre flyr vi alle rett som det er!
Det finnes mange historier og eventyr om flyvende tepper. Og hvem vet, kanskje dronningens flyvende teppe har svevd omkring og besøkt alle verdens steder siden kong Salomon ikke ville ha det, og har nå valgt Refstad skole som et sted for mellomlanding?
Slik er skolen også i barnas liv; et sted for mellomlanding. Der møter de mennesker fra mange steder, hører andre historer, blir kjent med nye lukter og smaker, utvider sin kunnskap og sin nysgjerrighet, – bagasjen fylles opp for videre reiser.
Kunstprosjektet Mellomlanding er et stort skulpturelt teppe som kan romme mange eventyr om et flyvende teppe, og sam- tidig være en metafor for det midlertidige stoppestedet Refstad skole er i barnas liv.
Teppet har brålandet i en ”frosset bevegelse” som gir inntrykk av at det kan ha kommet svingende inn østfra, nær toppen av amfiet, mellom byggenes innganger, og med god utsikt utover det fallende landskapet. Klar til å ta av for reisen videre.
Teppet er stort nok til å romme mange barn, – dog ikke alle skoleklassene samtidig, som i dronningen av Sabas ånd.

 

TEKNISK
Teppeskulpturen støpes i gjennomfarget betong, med innlagte linjer, mønstre og former i andre farger og materialer. Det kan legges inn tilslag av f.eks fine store steiner, spesialglass og metallformer, som kommer fram som fossiler, skatter og nysgjerrighetspunkt i den slipte overflaten. Skulpturen tåler både lek og opphold, er jevn og fin å sitte på og ligge nedimellom bølgene.

Lenke til prosjektark for skulpturprosjektene >>MELLOMLANDING og RYE

År

Pågående prosjekt
2022-2024

Kort

Stedsspesifikk skulptur
Refstad skole i Oslo.

Størrelser og materialer

Betong
5 x 7,5 meter, vaiable høyder.

Annet

Konkurranse med 3 deltagere, vunnet.
Oppdragsgiver: Oslo kommunes kunstsamling, Kulturetaten.
Kunstrådgiver OKK: Marianne Hall
Kurator: Anita Hofgaard

Category

Parker/Plasser, Skoler, Skulptur, Underveis