Imagos Fabler
113
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-113,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Imagos Fabler

About This Project

Utgangspunktet for idéen min med kunstprosjektet i Støa barnehage er barns nysgjerrighet; – hvordan kan man trigge den? – Hvordan gripe tak i barns naturlige nysgjerrighet og gi dem noen “knagger” de kan fortsette å spinne sine egne historier på? – Hvordan gi dem noen minner de, bevisst eller ikke bevisst, tar med seg etterhvert som de blir større? – Hvordan trigge dem til å se; se opp, se ned, la blikket vandre, hvile, lure på hva man ser og hva man er en del av.
Jeg har latt meg inspirere av mikronivået, og gjort det til makro. Elementer fra naturen trekkes inn og gjøres om. Delvise figurasjoner og absurde sammensetninger gir nye assosiasjoner til andre vesener som bor i barnehagen.

 

Om verket «Krabbekuler»:
Den kurvede veggen er basen til et lekeområde på toppen med trapp opp fra fellesrommet. En makroforstørrelse fra et hjem til en bitteliten krabbe er montert på veggen som en fototapet. Forstørrelsen gir veggen en materialitet som forholder seg til fjellet i utendørsundergangen under barnehagen, rett under dette rommet, og absurd abstraksjon av noe lite og nesten unnselig. Man kan ane noen av krabbens ben ut av hullet. Veggformen er blitt krabbens bolig, og inngangen til det hemmelige rommet i veggen fører barna kanskje inn til krabbens bolig.
Størrelse fototapet: 10 x 2 meter. Bildet er delt opp i 18 baner.

Årstall

2011

Kort

Støa barnehage, Svelvik

Størrelse og materialer

Størrelse fototapet: 10 x 2 meter. Bildet er delt opp i 18 baner. Ulike materialer; foto, vannskåren aluminium, billakk, readymades, speil og lys.

Øvrig informasjon

Oppdragsgiver: Svelvik kommune. Arkitekt: DRMA Kunstnerisk konsulent: Dorthe Herup. Prekvalifisering for direkteoppdrag, innendørs og utendørs vegg- og takobjekter, samt fototapet.

Category

Barnehager, Foto