Hverdagsbevegelser og efemere sommerfugler
3103
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-3103,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Hverdagsbevegelser og efemere sommerfugler

  • Hverdagsbevegelser, - relieff / Daily Transitions, - relief
  • Hverdagsbevegelser, - relieff, detalj / Daily Transitions, - relief detail
  • Hverdagsbevegelser, - skulptur / Daily Transitions, - sculpture

About This Project

HVERDAGSBEVEGELSER OG EFEMERE SOMMERFUGLER

Kunstprosjektet har et todelt uttrykk med klare sammenhenger. Ett verk på trappevangveggen nede med forgreninger til veggen oppover i trapperommet, til en mer flyktig, luftig og romlig innstallasjon.

Jeg tenker dette som tredimensjonale tegninger, samtidig som det også er en stedspesifikk installasjon; relieff som avsluttes i et skulpturelt objekt.

Utgangspunktet for installasjonen «Hverdagsbevegelser», som er tilknyttet trappevangen og trapperommet, er kvadraturens mønster/veiplan, som er spesielt for Levanger. Den gjenkjennelige kvadraturen blir ”forstyrret” av en møtende labyrint som blander seg med og blir endel av planen.
Metaforisk knyttes tegningen til forandringene som skjer i hjernen, når noe begynner å gå i ball, hukommelsen svikter, man husker ikke lenger veien man alltid har gått, og nye koblinger oppstår.
Men også hvordan hverdagen kan oppleves når den daglige rutinen forstyrres, når det ikke er en selv som er syk. Noe som er viktig å huske på enten man er pasient, pårørende eller den profesjonelle behandleren / pleieren.

«Efemere sommerfugler» er 5 stk små objekter med utgangspunkt i hjernens forandringer fra en normal hjerne til en hjerne hardt angrepet av altzheimer. Objektene er i ca 1,5 ganger normal størrelse.

År

2018

Kort

Staup helsehus, Levanger

Størrelser og materialer

"Hverdagsbevegelser" del 1, første etasje: 790 x 360 x 5 cm "Hverdagsbevegelser" del 2, trapperom: 700 x 230 x 200 cm "Efemere sommerfugler", andre etasje: 5 stk, 20 x 22 x 5 cm Fluoriserende støpt akryl.

Annet

Oppdragsgiver: Levanger kommune Kuratorer: Lisa Stålspets og Annika Borg Produsert hos Astrup as, Oslo

Category

Institusjoner, Skulptur