Tre kunstverk til Holmlia skole i Oslo
4510
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-4510,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Tre kunstverk til Holmlia skole i Oslo

  • Interferens - lysende gobo på den mørke fjellveggen bak skolen
  • Interferens - lysende gobo på den mørke fjellveggen bak skolen
  • Interferens - lysende gobo på den mørke fjellveggen bak skolen

About This Project

ET RAMMEVERK

Et rammeverk er et flertydig ord som omfatter alt fra reglene elevene må forholde seg til (eller opponere mot), skoleplaner og pensumlister, byggets konstruksjon, til hva vi faktisk ser, – et verk av rammer. Rammer som henger hulter til bulter på den frie bjelken, – befriende fritt, kanskje provoserende rotete, men med et humoristisk skråblikk til ungdommene selv.

Rammenes innhold får man fylle selv.

Skulpturens utgangspunkt er 4 stk rammer, formet i fluoriserende, transparent støpt akryl. Antall rammer relaterer seg til tre klassetrinn + mottaksklassen. Hver ramme har lik størrelse og konstruksjon, med individuelle detaljer, sammen danner de en mangfoldig helhet, en romlig skulptur som vil oppleves helt forskjellig fra om man ser på den undenfra, fra siden, gjennom vinduet i grupperommet, eller når man beveger seg fram og tilbake på mezzaninen.

Skulpturen Et rammeverk knytter seg formalt også tettere til lysinstallasjonen Krysninger under gangbrua, der man passerer gjennom lysrammene.

Lenke til Oslo Kommunes Kunstsamling >> ET RAMMEVERK

 

Gobo-projeksjonen Interferens:

Utgangspunktet for det grafiske uttrykket er en interferens mellom to punkter, og så jobbet videre med mønsteret som oppstår fra bølgene.
Interferens er et fint bilde og metafor for Holmlia skole; interferensen som oppstår gjennom møter mellom mennesker, samhandling og samarbeid.

Et grafisk uttrykk av interferens mellom to punkter gir også assosiasjoner til øyne som ser ned på en fra fjellet, litt ugleaktig, samtidig som det grafiske bildet også kan gi vage assosiasjoner til både flaggermus og sommerfugl, og slik, på sett og vis, knytter det seg opp til både det gamle peace-merket og andre mer populærkulturelle uttrykk.

 

 

År

2021

Kort

Stedsspesifikk skulptur og stedsspesifikke lysinstallasjoner

Størrelser og materialer

Skulptur i fluoriserende støpt akryl, 500 x 150 x 150 cm
Lystegninger/lysinstallasjon, 7 stk armaturer som er stilt inn og forholder seg til arkitekturens detaljer og størrelser
Gobo-projeksjon på fjellveggen, ca projeksjonsstørrelse: 467,5 x 309,6 cm

Annet

Direkteoppdrag etter prekvalifisering Oppdragsgiver: Oslo kommune
Kurator: Jenny Marie Johnsen og Inger Gogstad/Kulturetaten
Produsert hos Astrup AS
Et rammeverk ble særdeles profesjonelt montert i koronatiden av teknikere fra DHL
Interferens ble produsert og montert av Bright Group Norway. Krysninger ble montert av Ski Elektriske og programmert av Light Bureau

Category

Institusjoner, Skoler, Skulptur