From a Point of View
1341
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1341,elision-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,qode-theme-ver-4.0.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

From a Point of View

From a Point of View
Prosjektidéen stod klart for meg med en gang jeg entret stuen i den gamle fyrmesterboligen og så det vakre broderte tekstbildet hengende på veggen, og samtidig se havhorisonten gjennom vinduet speile seg i glasset. Teksten er sannsynligvis et utdrag fra en påskesalme:
”Der er liv i et blikk på det blødende lam, just nu er det liv og for deg.” Og som henspeiler til Guds lam; – den lidende Jesus på korset.
Tekstutdraget har en mer almenmenneskelig etisk betydning jeg synes er interessant, og i den sammenhengen teksten står på Tungenes fyr, blir den sterk og tydelig. Fyrets funksjon er å redde liv, blikket utover og å sende signaler som kan geleide de sjøfarende trygt forbi, er en sterk kontrast til bunkeren som er bygget i samme stilling innenfor fyrets gjerder, med det samme blikket utover og rundt som fyrrommet, men med en funksjon med motsatt fortegn.
Fyrrommet er et åpen og godt rom å være i, bunkerens grimme rom er et sterkt rom, men kan vi fri oss fra dens historie?
Tungenes fyr består av denne dualiteten, og så lenge de begge eksisterer er de knyttet til hverandre, og teksten blir gyldig for begge rommenes blikk. Hva man ser er avhengig av hvem som ser, og hvilken setting blikket er i når man ser.

 

Prosjektdokumentasjon kan lastes ned her>>From a Point of View-documentation

År

2008

Kort

Tungenes Fyr, 2008 Del av utstillingsprogrammet "On the Edge" initiert av Hå gamle prestegard, offisielt program Kulturby Stavanger 2008.

Størrelser og materialer

Interaktiv lyd- og lysinstallasjon i en fredet bunker. Programmert MagicFilm, stemmer og lys.

Annet

Interaktiv teknikk og programmering: Jarle Henriksen. Prosjektet er støttet av Hå gamle prestegard, Norsk kulturfond og Vederlagsfondet.

Category

Skulptur, Utstillinger, Video