Fifty – Fifty
1412
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1412,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Fifty – Fifty

About This Project

«Fifty – Fifty»

«Fifty-Fifty» er en bildeserie med refleksjoner rundt det å være midt i livet, og spiller på en rekke ordspill; – om å dele likt, være i balanse, at livet kan være litt av begge deler, samt spørsmål om kjønn og likestilling.

Prosjektet viser bilder av en kropp som prøver å finne balanse, og hvor en sårbarhet avdekkes. Bildene kommenterer også på en stille humoristisk måte både min egen og samfunnets ambivalens overfor en kvinnekropp som eldes; – eldre kvinners kropper er svært sjelden tilstede i samfunnet. Kvinner midt i livet opplever å være i «den usynlige alderen».

Samtidig viser prosjektet metaforisk til «kjøttvekta», og stiller spørsmål ved om du som kvinne midt i livet fortsatt blir veid og funnet for lett. Eller har du endelig blitt tung nok, – og i så fall tung nok til hva?

Kvinner over hele verden opplever nå nykonservative holdninger, der rettigheter som vi spesielt i Norden kan ta for gitt, igjen innskrenkes. Hvordan påvirker samtidens polariserte debatter dagens jenter som om noen år skal bli neste generasjon godt voksne kvinner?

 

Del av et større tema; Uneven States of Horizontality

År

2023

Kort

Sommarutstillinga i Seljord
Fotoinstallasjon i Hønsehuset.

Størrelser og materialer

5 stk fotoprint på teksil,
á 200 x 300 cm, kropp i størrelse 1:1

Kjøttvekt og lastestropp

Annet

Takk til FotoPhono Imaging for proft samarbeid og nydelig print!

Category

Foto, Utstillinger