Fifty – Fifty
1412
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1412,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Fifty – Fifty

About This Project

«Fifty – Fifty»  er en performativ bildeserie med refleksjoner rundt det å være midt i livet, og spiller på en rekke ordspill; – om å dele likt, være i balanse, at livet kan være litt både og, samt spørsmål om kjønn og likestilling.

Prosjektet refererer samtidig metaforisk til «kjøttvekta», og stiller spørsmål ved om du som kvinne midt i livet fortsatt blir veid og funnet for lett.
Eller blir du endelig oppfattet som tung nok, – og i så fall tung nok for hva?

 

Prosjektet viser bilder av en kropp som prøver å finne balanse, og hvor en sårbarhet avdekkes. Bildene kommenterer også på en stille humoristisk måte både min egen og samfunnets ambivalens overfor en kvinnekropp som eldes; – eldre kvinners kropper er mindre tilstede i samfunnet. Kvinner midt i livet opplever ofte å være i den ”usynlige tidsalderen”.

 

Konservative holdninger vinner fram over hele verden, der rettigheter vi spesielt i Norden kan ta for gitt, igjen innskrenkes.
Hvordan påvirker samtidens polariserte debatter dagens unge jenter som om noen år skal bli neste generasjon godt voksne kvinner?

 

Valget av print på tekstil er bevisst, både fordi tekstilet har en egen evne til å forsterke hudens kvalitet og sensibilitet i det gjengitte trykket, men også fordi tekstilets myke bevegelighet forsterker kroppens skjøre balanse hengende i den gule lastestroppen. Tekstil er tett forbundet med kvinner og kvinnearbeid, – bruk av tekstil med et format litt større enn et laken, gir en tilleggsdimensjon til verket.

 

Visningsmuligheter:

Tekstilbildene kan vises enkeltvis, to som et par, eller flere i serie. De kan henges direkte på vegg, eller noe friere med et avstandsstykke. De kan henge fra himling, monteres romlig f.eks rygg mot rygg i et stativ / stillas etc. De kan selv danne et rom, eller være romdelere i rommet.

 

Del av et større tema; Uneven States of Horizontality

År

2023

Kort

Sommarutstillinga i Seljord
Fotoinstallasjon i Hønsehuset.

Deler av fotoprosjektet er invitert til utstillingen "Personal Structures" på Palazzo Mora, 20. april - 24. november 2024; - en av de faste sideutstillingene til Biennalen i Venezia.

Størrelser og materialer

5 stk fotoprint på teksil,
á 200 x 300 cm, kropp i størrelse 1:1

Kjøttvekt og lastestropp

Annet

Takk til FotoPhono Imaging for proft samarbeid og nydelig print!

Category

Foto, Utstillinger