STRATA
4597
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-4597,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

STRATA

About This Project

STRATA

Strata er mest vanlig brukt som en geologisk betegnelse på sedimentære bergarter med tydelige avsatte lag.
Men det er også en mer generell betegnelse på sammensatte lag av materialer som kan være både kunstige og naturlig laget, der det ene laget formes oppå det andre, – slik man bygger et amfi.

Strata kan i en mer overført betydning også henvise til ulike lag av mennesker; – ulike sosiale lag, lag som oppstår blant mennesker med samme utdanning, eller mer diffuse mellommenneskelige lag man ikke helt klarer å få tak på.

Kunstprosjektet ”Strata” samler og uttrykker disse lagene gjennom skulpturerte former som skaper et mangfold av plasser og steder. En tydelig møteplass som ”bearbeider forståelsen av stedet og spiller på lag med aktivitetene som bygningene legger til rette for.”

Skulpturen har en delikat glatt overside, innlagte steinsouvenirer i mellomrommet, røff underside det kan gro grønske i. Amfiet er nennsomt forskalet, med veldig bra utført støp.
Tett samarbeid med de utførende har gitt et godt resultat!

 

 

År

2022

Kort

Skulpturert amfi, skulptur

Størrelser og materialer

Betong

Skulptur: 250 x 170 x 55 cm

Annet

Lukket invitert konkurranse med 4 deltagere.
Vunnet.
Oppdragsgiver: Agder fylkeskommune
Kuratorer: Nina Gresvig og Nina Björkendal
Arkitekt: Filter Arkitekter AS
Amfiet er nydelig utført og plasstøpt av byggeprosjektets entreprenør BRG Group as
Betongskulpturen er støpt hos og montert av Tunge Ting As

Category

Institusjoner, Skoler, Skulptur