Ekvilibrium
684
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-684,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Ekvilibrium

About This Project

Hva er det de fleste søker i livet? Jo, en tilværelse der man kjenner at man selv og livet er i en slags balanse. Forskjellige mennesker har ulike temperamenter og måter å søke etter og oppnå dette på. Noen kaster seg ut i utfordringer som for andre virker hodeløst, mens noen søker etter stabilitet som for andre igjen kan virke kvelende. Men om dette kræsjer, når likevekten i livet kræsjer, – som de aller fleste av oss opplever en eller flere ganger i livet, i en mer eller mindre alvorlighetsgrad, så kan man oppleve at tilværelsen blir en gordisk knute man ikke finner ut av på egenhånd.

 

Og som metafor, kan det å klare å løse det som oppleves som en gordisk knute i livet, være en drivkraft for samspillet mellom de besøkende/brukerne av Gyldengården og de ansatte/veilederne. Sammen skal de finne løsninger, som igjen er med på å opprette den forrykkede balansen. Verket, som ved første øyekast sett nedenfra og ovenfra, virker like komplekst som en umulig knute, – tråder som virkelig har gått i ball. Men ved nærmere ettersyn, kan man oppdage at flere linjer møtes og løper i samme retning, og at objektet er bygget opp av sjikt, som lager ulike nivåer med pauser og luft mellom. Hvert sjikt er lesbart og forståelig, – man må bare oppdage det.

 

Metaforen gordisk knute har vært min inspirasjonskilde til arbeidet med kunstprosjektet Ekvilibrium.

 

Les artikkel i Fedrelandsvennen her >>

Year

2012

Summary

NAV - The Norwegian Labour and Welfare Administration, Kristiansand city. 2012.

Size and materials

Hanging sculpture, composite of fiberglass and Jackofoam, stainless steel bars and wires. Waterjet cut from digital drawings, industrial paint. Object size 550 x 470 x 100 cm.

Other information

Client: Kristiansand municipality. Art Consultant: Nina Gresvig. Comissioned after invited art competition.

Category

Institutions, Sculpture