Ekvilibrium
60
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-60,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Ekvilibrium

About This Project

Hva er det de fleste søker i livet? Jo, en tilværelse der man kjenner at man selv og livet er i en slags balanse. Forskjellige mennesker har ulike temperamenter og måter å søke etter og oppnå dette på. Noen kaster seg ut i utfordringer som for andre virker hodeløst, mens noen søker etter stabilitet som for andre igjen kan virke kvelende. Men om dette kræsjer, når likevekten i livet kræsjer, – som de aller fleste av oss opplever en eller flere ganger i livet, i en mer eller mindre alvorlighetsgrad, så kan man oppleve at tilværelsen blir en gordisk knute man ikke finner ut av på egenhånd.

 

Og som metafor, kan det å klare å løse det som oppleves som en gordisk knute i livet, være en drivkraft for samspillet mellom de besøkende/brukerne av Gyldengården og de ansatte/veilederne. Sammen skal de finne løsninger, som igjen er med på å opprette den forrykkede balansen. Verket, som ved første øyekast sett nedenfra og ovenfra, virker like komplekst som en umulig knute, – tråder som virkelig har gått i ball. Men ved nærmere ettersyn, kan man oppdage at flere linjer møtes og løper i samme retning, og at objektet er bygget opp av sjikt, som lager ulike nivåer med pauser og luft mellom. Hvert sjikt er lesbart og forståelig, – man må bare oppdage det.

 

Metaforen gordisk knute har vært min inspirasjonskilde til arbeidet med kunstprosjektet Ekvilibrium.

 

Les artikkel i Fedrelandsvennen her >>

Årstall

2012

Kort

Svevende skulptur, NAVs lokaler i Gyldengården, Kristiansand

Størrelse og materialer

550 x 470 x 100 cm Bygget opp av komposittmateriale av glassfiber og Jackofoam, syrefaste monteringsdetaljer. Vannskåret etter digitale tegninger, industrilakkert.

Øvrig informasjon

Oppheng og montasje: AVAB CAC AS Oppdragsgiver: Kristiansand kommune Kunstnerisk konsulent: Nina Gresvig

Category

Institusjoner, Skulptur