Blopp!
121
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-121,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Blopp!

About This Project

Blopp! – en bevegelse undenfra og opp.
Kunstprosjektet beskriver en kraft fra noe som spruter opp fra bakken, rett utenfor hovedinn- gangen, og med så stor kraft at det går tvers gjennom veggskiven, treffer så den ene vegg- brystningen og skvetter deretter over til motstående vegg i hovedtrapperommet. Sporene fra hendelsen avsettes som et hull i veggskiven kombinert med tegning/maling direkte på vegg og enkelte runde objekter med indirekte fargeskygger på den store veggen.
Kunstprosjektet blir en sammensatt installasjon av 3 hovedtegninger: en tosidig tegning rundt og gjennom hullet i veggskiven, en tegning på veggbrystningen som gir illusjon av briste- ferdige konvekse former, og en stor tegning som gir illusjoner om konkave bølgeformer som brer seg utover flaten. I midten av disse monteres små sirkulære objekter som gir indirekte fargeskygger på veggen bak.
Tittelen til kunstprosjektet er BLOPP!
Alle tegneinstallasjonene utføres ved hjelp av forhåndsproduserte maler. Småobjektene som gir indirekte fargeskygger, monteres med bolter til betongveggen, med avtander mellom ca 3-6 cm. Høydene opp fra trappen til de nederste objektene er mellom 120 – 140 cm.
De ulike tegnede objektene får en utvikling i ekspressivitet og farger, fra ganske rolige i Blopp 1.1 (det lille hullet i veggskiven mot hovedinngangen), til kraftige former og farger i Blopp 3 (på hovedveggen i trapperommet)

Årstall

2011

Kort

Teie barneskole, Nøtterø
Direkteoppdrag

Størrelse og materialer

ulike størrelser fra ca 100 x 100 cm til 260 x 205 cm
tegning/maling direkte på vegg

Øvrig informasjon

Oppdragsgiver:
Nøtterø kommune

Kunstnerisk konsulent:
Grethe Hald

Category

Skoler