Bakenfor Streken – «Shelter» • «When Indra meets Thor»
2925
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2925,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Bakenfor Streken – «Shelter» • «When Indra meets Thor»

About This Project

BAKENFOR STREKEN

I hverdagen er de fleste av oss omgitt av streker, usynlige linjer, uttalte og usagte normer og regler. Det være seg en linje mellom hav som er rett og galt, eller en linje som lager et skille mellom «oss» og «dem».

Tittelen BAKENFOR STREKEN referer til det fysiske aspektet ved verket med 3-dimensjonale tegninger med lystråd, men henspiller også til den mer abstrakte og tenkte streken som symboliserer en grenselinje.

I vindusgalleriet ser man lystegninger av et sittende barn som gjemmer ansiktet sitt og en aggressiv bullterrier. Installasjonen er en fortsettelse av verket SHELTER fra 2015/17. Verket stammer fra flyktningekrisen i 2015, som satte inngåtte avtaler og regelverk mellom landene på prøve. Den politiske retorikken i Europa endret seg og ble hardere, konfliktfylt og mer populistisk. Mennesker ble omtalt som en eneste stor masse som mange opplevde som en trussel og enkeltindividene forsvant i mylderet. Prosjektet SHELTER stopper opp ved et av de mange tusen menneskene som risikerte livet sitt for å komme til Europa. Hvem er dette barnet, er det forlatt, savnet eller fanget? Hva vil bullterrieren?

 

I monterne på Carl Berner T- Banestasjon ser vi verket NÅR INDRA MØTER TOR, fra en fotoserie av voldsomme lynskyer på grensen mellom Nepal og India. Tordenværet kan også tolkes som en konfrontasjon eller en spenning, ikke bare mellom positiv og negativ elektrisitet men i dette tilfellet også mellom to ulike kulturer, den hinduistiske stormguden Indra og tordenguden Tor, kjent fra norrøn mytologi.

Fotografiene er installert sammen med trådtegninger som tar utgangspunkt i tantras og labyrinter, belyst med Black Light, et UV-lys vårt øye ikke kan se før det reflekteres gjennom et objekt. Lyset og det spektakulære skuet og møtet mellom to guder fra to forskjellige kulturer er samtidig en påminnelse om alle usynlige streker og linjer, alt vi ikke ser og ikke vet om hverandre. Likevel har vi alle til felles at man er små og sårbare i en verden som er så mye større enn en selv.

Midt på Carl Berner T-banestasjon inviteres du til å stoppe opp et sekund å reflektere over alle strekene, grensene og linjene vi balanserer på og mellom hver eneste dag.

År

2018

Kort

6 mnd utstillingsprosjekt

Størrelser og materialer

Stedsspesifikke installasjoner i vindusgalleriet og montrene.

Annet

Invitert av Norsk Billedhoggerforening til å lage et kunstprosjekt i Prosjektrom Carl Berner. Carl Berner T-banestasjon, Oslo. Utstillingen står fra mai-oktober 2018, og følger T-banens åpningstider.

Category

Skulptur, Utstillinger